Watch. Think. Tell. Choose. Do.

For the 5 classrooms we thought of 5 different topics as the main angle, which show the pupils the 5 essential steps of a democracy and their own role in it. The active words' watch.', 'think.', 'tell.' etc. invite the watcher to do so and to be conscious of their own important role in society and in a democracy.
The image 'tell.' e.g. invites to speak out your opinion and belief and to seek the dialogue with others. In the graphic 'choose.' the 12 ministries and big essential themes of democracy are represented in a scene of choosing what to wear, which is also an association for 'which shirt fits you?'. These essential themes, pictured in a series of icons, also return in the other graphics. The pictured scenes come from the daily life, like the well known moment at the vending machine at school or work, a moment of contemplation on the way, or e.g. obtaining information at home via different media.

Aankleding van 'De Haagse Tribune'

Door het IPP, het Instituut voor Publiek en Politiek, kregen wij de opdracht om hun informatiecentrum voor hun lesprogramma 'De Haagse Tribune' een eigen gezicht te geven. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor middelbare scholen om de leerlingen op verschillende manieren kennis te laten maken met de politiek en de geschiedenis van democratie en rechtsstaat.
Leerlingen zijn een hele dag in Den Haag en raken vertrouwd met de werking van de parlementaire democratie en alle rituelen en gezichten die daarbij horen.

Inrichting

We werden, naast de decoratieve conceptvraag voor de inrichting van de leslokalen, ook gevraagd om na te denken over het interieur, de route en bewegwijzering voor de verschillende bezoekersgroepen.

Hiervoor bedachten wij 5 verschillende thema's en kleuren die werden toegewezen aan de 5 leslokalen. Via speciaal ontworpen borden, die per dag konden worden ingevuld met de nodige informatie, werden de bezoekers en groepen vanuit de entreehal geleid naar het betreffende lokaal.
Om er eigenheid aan te geven en de ruimtes en 'open' karakter te geven, ontwierpen wij een speciale zitbank en werkmeubel, die samen met interieurbouwers Brandwacht en Meijer werden gerealiseerd. De kleur van de banken is lichtgrijs en elk lokaal kreeg een aantal banken in de eigen kleur. De banken stonden tegelijkertijd symbool voor 'samen zijn en samen doen'.